Tänkvärt...

Fick denna text skickad till mig av min vän och coach J.. Jag har ju börjat inse att jag måste ta tag i mig själv och bearbeta min stress.. Jag har kommit en liten bit på vägen men det är en jävligt lång väg kvar, den här texten fick mig mig att haja till, bli lite tårögd för vissa saker träffade mig rakt i hjärtat..



"Att fatta att det är allvar vs att helt tappa greppet.

Det gäller inte mig och det är inte så farligt.

Gäller det inte dig men du känner någon det gäller där du ser men inte når fram så skicka dom texten och önska God Jul mvh jag bryr mig om dig.

Denna text är i all välmening riktad till den som just nu har tydlig symtom på stress och obalans men som är inne i förnekelse fasen där man kan yttra meningen det gäller alla andra men absolut inte mig.Denna texten är till dig som fortfarande har ett val att kunna påverka om du vill göra en mindre justering eller vill gå ett framtida krig.

Kanske kan det få någon att vakna.

Mamma du kan vara helt lugn det kommer aldrig hända mig.....

Att för sig själv ha en övertro på sin egen förmåga att bedöma sin egen nivå av sårbarhet och sätta sig in i facket i tron att det gäller inte mig samt felaktig bedöma sin egen situation av verkligheten är tydligen ett vanligt förekommande sätt att leva då flertalet exempel där närstående till drabbade av stressrelaterad utvecklad sjukdom under tid kunnat förespråka en framtida konsekvens av nuvarande beteende men ej nått fram med sitt budskap om att det kan vara dags att göra vissa omprioriteringar är för många för att det ska vara en slump.
Att ljuga för sig själv och andra kan vara ett sätt att försöka för sig själv upprätthålla någon form av stolthet samt egenvärde i tron att man vet bäst själv.Kanske har man passerat en gräns där man nu inte längre ser med nyktra ögon och inte längre vet bäst själv?kanske har det gått för långt och ens egens bedömnings förmåga är ej tillförlitlig och man bör ta det någon annan ser på stort allvar.

Att över tid gå med tex hjärtklappning,minnesluckor,
kraftig huvudvärk,nattsvettningar, morgon ångest ,ljudkänslighet,
ljuskänslighet,lätt irriterad,samt andra tydliga tecken på stress/obalans men att trots att kroppen signalerar på att nuvarande levnadssätt inte är fördelaktigt att åndå köra på är ett tecken på att man nu kan ha tappat sin förmåga att se nyktert på sitt eget sätt att behandla sig själv samt ej vara medveten om säkra konsekvenser av fortsatt beteende.Många upplever att man går in i en vägg och en dag inte kan resa sig,processen är dock smygande och man har i regel tydliga varnings signaler längs vägen.

Med vetskap att ovanstående signaler är allvarliga men jämfört det som kommer efter är en relativt mild form av alarmerande signaler samt att andra alarm snart är på väg att träda in samt med andra konsekvenser som man inte vill uppleva bör man förstå allvaret att dra i nödbromsen.Alltså nu,dvs nu och inte sedan. Ska bara först är passerat.handbromsen är nu nämligen nödbromsen.

För att förstå varför kroppen signalerar på obalans så
kan det vara bra att förstå varför kroppen reagerar som den gör, kroppens system alarmerar att vi är under hot precis samma system som hjälper oss att fly från rovdjur och hindrar oss från att bli påkörda då kroppen sätter människan i fly eller fäkta läge,luktsinnet förbättras, hörseln blir bättre,synen blir skarpare ,blodet centreras runt dom viktigaste organen,en kemisk process sker i hjärnan,adrenalinet slår på,hjärtat pumpar snabbare man upplevs att man kan känna sig forcerad,på gång.Detta är enligt den gamla människo kroppens sätt att försvara sitt eget jag. Dvs man är nu förberedd för att slåss för liv eller död. Kroppen gör det den kan för att skapa möjligheter att försvara sitt eget jag.

Nu är det sällan vi utsätts för rovdjur samt att vi sällan ställs in för skarpa direkta hot men att vi i dagens samhälls klimat utsätter oss direkt och indirekt för olika livsstils hot vilket får att samma system går på och får vara påslaget alldeles för länge.

Vad man bör vara medveten om att faran av att gå med ett system påslaget över tid gör att systemet dräneras ut då människan inte klarar av att över betydande tid ställas inför hot, hjärnan och dess utsöndring av dessa substanserna som styr denna process har en en viss mängd och viss tid för att orka det vill säga att ju längre man knyter näven och kämpar emot naturens gång och människans eget system för att överleva ju hårdare blir slaget tillbaka, ju längre tid man parerar med olika medel utan att ta tag i grundproblemet dvs därifrån hotet som visar sig som stress kommer ifrån ju hårdare blir konsekvensen, vi har många exempel på djur som fäktas länge under hot för att tillslut lägga sig ner på rygg och ge upp och samma med människor där man inte längre orkar klara av detta tillstånd. Där av ordet utmattning.
Depressionen är en effekt av utmattningen och bör öka förståelsen för att om man över betydande tid går under starkt livsstils hot som skapar stress är med och skapar den depression som kan bli en produkt av en hjärna som under tid har alarmerat för hot men inte fått igenom sina förfrågningar på ändrat sätt att leva och slår ifrån och slutar fungera. Att förstå att en hjärna som ständigt är uppkopplad, påslagen och får minimalt med vila i form av utebliven sömn samt hjärnvila precis som alla andra funktioner blir överbelastad och tillslut utmattade kan öka förståelsen för betydelsen av regelbunden nattsömn samt skapa ett arbetsfritt samt icke uppkopplat sovrum. Att förstå att en hjärna som över tid blir överbelastad är en utmaning att parera samt kan utlösa en psykos bör öka förståelsen för att det inte är en lek. 

Att i detta läget resonera! Ska bara slutföra detta projektet!Ska bara jobba dessa dagarna sedan ta tag i det,efter detta så,bara fram till jul sedan har jag ju fyra dagar ledigt, måste ju leverera detta först! har ju dessa otroligt viktiga kunderna som knappt kommer överleva utan mig är ett naivt sätt att tro att man kan skjuta upp beslutet av att dra i handbromsen, det projektet man väljer att prioritera, dom dagarna man jobbar i stället för att dra i bromsen kan vara dom mest kostsamma dagarna/projekt man någonsin har jobbat samt slutfört! Det kan vara dom sista dagarna samt det sista projektet man slutför på riktigt riktigt länge. Fortsätt leverera med stress och din kropp kan leverera en sån smäll tillbaka som du aldrig trodde fanns. Du kommer inte ha en chans att ducka och du kommer ligga kvar längre än vad du någonsin kunnat tro. Kämpar du och har tur och har människor som orkar strida för dig så reser du dig på nio,andra kommer bevisligen aldrig upp igen.

Många människor går med högt påslag av stress över hela året och får från olika håll uppmaningarna om att "att nu är det bara några dagar kvar till jul ledigt så nu ger vi allt vi har och kör ända in i kaklet då års budgeten, offerterna, prospekten, verkligen ska in innan jul sedan är vi lediga fram till januari"!!...

Det kan vara därför många tyvärr börjar året som sjukskrivna då man verkligen pressat det sista lilla som gör att man tillsammans med en upptrissad jul stress gör att gränsen för sin egen sårbarhet passeras.

Att välja att skämta om stress,att välja att ignorera tecken på stress kan göra att din kropp kommer behandla dig som samma förnedrande skämt  som du själv skämtsamt behandlade den i att inte lyssna och ignorera varje ord om nåd.

Vi skämtar om stress och vi använder ordet utbrändhet utan att ha vetskap eller kunna relatera till hur det kan upplevas eller om vad det innebär.
Det finns ingen vägg, man faller fritt i ett tyngdlöst tillstånd där kontakten med allt tappas. "Väggen" är ett obeskrivligt till stånd där man kan hamna i en verklighet som är helt overklig.

En egoist väljer att inte lyssna och kör på i tron om "det gäller inte mig" jag är trots allt okrossbar och ingår inte i människans enligt dess natur sårbarhets modell utan är en egen art som är lite starkare än alla andra.

En omtänksam människa dvs en människa som tänker på dom människorna runt om sig, tänker på dom som är runt sig för det är dom som kommer få ta hand om den personen som valde att inte lyssna. 

Det är dom som kommer få hjälpa en att äta, att duscha, att ta på och av kläder och det är samma personer som kommer få ta hand om alla de praktiska saker som om dom inte görs kommer skapa nya utmaningar och skapa nya konsekvenser,samt strida med och mot alla myndigheter för att just du ska få en viss hjälp.

Så att resonera det gäller
inte mig skulle kunna omvändas nej kanske inte för du just nu är en egoist som inte varken ser eller tänker klart men det gäller alla andra som kanske kommer få tillbaka en människa som sitter och inte längre kan ta hand om sig själv där hjärnan slagit ifrån och inte längre kan skicka eller ta emot signaler. Nu har inte bara du ett problem. Hela din familj kommer få ett gigantiskt problem. Så om det nu är så att du upplever att du har stress relaterade problem utan att göra något åt det så utsätter du inte bara dig själv i en gigantisk fara utan hela din familj. Sannolikheten att det är dom otroligt viktiga kunderna som sitter och matar dig vid sängen är rätt liten. Att marknads avdelningen tar tjänstledigt och ägnar sig åt dig? Att personal avdelningen kliver in och hjälper dig klä på dig. Du kommer falla på ditt sociala skyddsnät samt din familj. Har du tur och är rik på människor som kan och orkar så kommer dom strida och hjälpa dig, dock har alla sin energi nivå och gräns i ork. Jag hade tur.

Någon kanske nu tänker/säger "men Johan överdriver du inte lite nu"? 
Jag säger ring min familj och 
fråga..

Det kanske inte behöver gå så långt och det är där man har ett val att välja hur långt eller kort man kan ta det.

Jag var inte klar i mitt tänk om att lyssna på mig själv och min kropps signaler! Jag var inte heller ödmjuk nog att lyssna på det många såg komma även om ingen kunde förstå vidden och dess konsekvenser.Kanske var det min lott i livet att nu få förmånen att hjälpa andra att lyssna och reagera när andra inte lyssnar på sina egna signaler av stress och inte förstår vilka konsekvenser det kan få för ett resterande liv.

Kanske får denna text få någon att starta något kanske får denna text någon att sluta med något?Kanske får denna text någon att sluta ljuga mot sig själv och förstå att det är allvar. Stress är ingen lek.ta tag i det nu så besparar du dig själv och din familj ett verklighet som liknar den värsta mardröm.

Att knyta näven och kämpa kan även innebära att ta en dag där man tar några djupa andetag och ställer sig frågan om man verkligen är helt ärlig mot sig själv och sin familj eller om det är något man vill berätta? Hur man mår,hur man känner,om man har tecken på obalans? Vilka justeringar man kan göra nu för att minska upplevelsen av krav, press, prestation,vara duktigt och vara det perfekta jaget som kan leda till stress, och ta beslut att börja lyssna och agera för att i tid skapa ett långsiktigt må bra. Kanske är konsekvenserna av besluten man tar i dag det man får uppleva under julhelgen. Alla gör vi val som leder till olika konsekvenser.
Kanske är det den bästa och finaste  att julklapp man någonsin fått och givit till någon, att börja prioritera sin egen hälsa och sitt eget må bra? 

Att med glada ögon lyfta blicken mot sig själv och prioritera sitt eget jag över lång sikt kan vara ett fördelaktigt sätt att balansera upp tillvaron som innehåller stress,krav, prestation. Att lyfta blicken och skapa balans åt sitt eget mående bör göra att man klarar av att leva ett rikt liv över tid. Om man nu fortfarande inte tänker på sig själv så kan man välja att tänka på dom man bryr sig om."

Nu blev det ett väldigt långt inlägg men om jag kan hjälpa andra som är i min situation att "hajja" till så why not.
Har gått med fler symptom som man kan läsa om länge, längre än vad jag igentligen vill erkänna men det är nog dax för att jag ska kunna ta tag i mig själv..😭 
Uppskattar verkligen att jag har underbara människor som finns där och ger stöd.... Den här texten är väl ett sätt för mig att ge tillbaka...

💋💋💋💋

Oh sunny day🌞

Det är sjukt hur mycket vädret kan påverka ens humör och välbefinnande.
Jätte mys med sol, vi tänkte ta en lång promenad i solen men en liten sötnöt bestämde sig för att visa sitt humör idag så då blev det en lite kortare promenad i solen😝
Dagens selfie😍
Senare på eftermiddagen så vart det en fika med underbara kollegor i centrum, älskar energiboosten man får när jag träffar dessa människor! 
💋💋💋💋

Sunny breakfast 🌞

Hello my lovlies!! 
Blev väckt sju idag av att syrran kom med lilla Lily, hon ska vara här på morgonen när syrran ska på ögon undersökning inne i stan på någon klinik. 
Tog en mysfrukost i solskenet😃
Gick jätte bra med Lily, hon var inte alls kinkig, vi somnade i soffan båda två😄

💋💋💋💋

Långledigt😁

Gick och la mig direkt efter mitt jobbpass imorse.. Var jätte skönt att få sova.. Gick upp vid tolv sedan för att göra mig i ordning för att åka in till stan.
En solig dag och det var inte så kallt 😁
Invigde mina nya glajjot från Le Specs, älskar att dom är så stora😜

💋💋💋💋

Weekend fun 😍

Hello my lovelies!
Hoppas ni alla hade en bra helg! 😁
I lördags så tog jag det bara lugnt, på kvällen hade jag bestämt en dejt med M, det blev middag på Hattori Sushi Devil. Vi delade på en nigiri plate och en Maki rulle, det var asgott!!! Jätte mysig atmosfär så vi satt där säkert i flera timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Som vanligt så rinner tiden iväg när vi träffas😝
Yummy in my tummy 😋

Idag på till lunch så kom kusinerna och alla barn över för Taco Sunday lunch!
Jätte roligt att få umgås med alla barn och catcha up med alla kusiner. 😄

💋💋💋💋 

Friday woop woop!!!

Äntligen fredag my lovelies!!
Smart som är så hade jag bokat tid för att fixa naglarna idag vid lunch utan att tänka på att jag faktiskt har jobbat natt😂 så nu har jag inte sovit något på nästan ett halvt dygn, hahahaha😝 Det är bara att köra på! 
Hade även ett medarbetar samtal idag och det här är nog första gången på riktigt länge som jag känner mig tom på energi när jag går ifrån ett sådant möte. Har börjat lära mig att inte låta mig smittas av andras negativa energi, utan bara låta det rinna av mig! 😁 Så bilden ovan representerar det för mig! 
Ha en bra dag my lovelies!!!
💋💋💋💋

Its a good day today😁

Kände mig så pigg idag efter tuppluren efter nattpasset att jag hann med flera saker som ligger efter med..
Fick iväg flera jobb ansökningar, håll tummarna nu att någon av dem nappar!!! Finns ett eller två av dem som jag verkligen vill ha😁😁😁
Jag har nu iallafall kommit en bit på vägen och det är jag jätte stolt över😝

Nu sitter jag bara och tar det lugnt efter
middagen och väntar in tiden jag ska iväg till jobbet..
Btw, hittade en jätte bra avslappnings app på storytel som verkligen hjälpte! 

😘😘😘😘

Good Vibes..

Fick en mysig frukost idag med vanilj kvarg, jordgubbar, blåbär och rostade kokosflingor. Jätte gott verkligen även om jag känner att jag måste vänja mig vid att den sträva konsistensen av kvarg. Det smakar ju gott och är mättande! 

Jobbar natt ikväll med de bästa kollegorna så det nog jätte bra😁

💋💋💋💋

Positive vibes..

Fick lite dåliga nyheter idag och kände mig lite nere men som tur hörde en vän av sig till mig. En vän som jag alltid får en energiboost av när jag verkligen behöver det.. I dag var verkligen en sådan dag.. 
Ibland känns det svårt men efter att ha pratat med min vän så känns det alltid lite lättare i hjärtat.. 
Det blev en lunch på The Public, älskar verkligen deras Caesar sallad. Efter det så vart det fika med semla och lite jobb. 
Den här Caesar salladen är super god!

💋💋💋💋


Work work work...

Har jobbat hela helgen och nu är jag äntligen lite ledig:) jätte skönt att man har underbara kollegor som gör allt lite lättare!! 
Mums!!
Jess hade med sig alla hjärtans dag
Fika, jätte mys!
💋💋💋💋

Trying to keep the vibes positive...

Har de senaste veckorna genomgått något som skulle brutit ner mig totallt om jag inte hade haft så många människor runt omkring mig som har get mig deras stöd och gjort mig starkare. Att vända en fruktansvärd kränkande händelse och försöka se det som en knytnäve mot en stor läskig förändring och försöka se det positiva i det hela, många oändliga tankar som har snurrat i huvudet på mig. 
Tack vare dessa positiva människor i mitt liv ser jag mig själv som starkare och redo att möta de nya utmaningarna i mitt liv😁 

Btw, happy Valentine's my lovelies😘😘😘😘

Mosters lilla solstråle ^_^

I helgen så föddes min lilla söta systerdotter. Hon är så liten och söt😍😍 
Här var när jag hälsade på sjukhuset dagen innan de fick åka hem, hon var så himla liten och söt! Bara 45cm och 2558g.😍😍😍



RSS 2.0